> Serving Sara

Nu så har vi käkat mat, solat o så. Kände att en film hade inte suttit fel, så vi satte på "Serving Sara". Det är en komedi (även en del romantik) från 2003 där huvudkådespelarna är Matthew Perry (Vänner) och Elizabeth Hurley (Austin Powers). Med i filmen är också Ben Stiller's pappa som heter Jerry Stiller. Jerry fyller för övrigt hela 81 år den 8 Juni(!).

Filmens handling (lånat från baksidan av DVD-fodralet):
"I Serving Sara möter den skoningslöse delgivningsmannen Joe Tyler sin like i den vackra Sara. Detta blir upptakten på en dråplig kapplöpning där en miljon dollar hägrar som belöning - och kanske något av det där som inte går att köpa för pengar ..."

Bättre beskrivning av filmens handling (lånat från LOVEFiLM):
Joe Tyler tjänar sina pengar som skoningslös delgivningsman och hans arbetsmetoder känner inga gränser. När den snygga, intet ont anande Sara landar i New York, möts hon av Joe med skilsmässopapper från hennes man, miljonären Gordon. Med utsikt till en framtid utan pengar tänker Sara snabbt ut en ny plan - med lite hjälp av Joe! För en belöning på en miljon dollar ska de tillsammans leta reda på Gordon och istället stämma honom så att Sara kan få de bästa korten på handen. Under en ursinnig jakt mot tiden hamnar det omaka paret i en lång rad absurda situationer - från ett bråk vid en bagageutlämning, Joes dråpliga möte med en brunstig tjur till en fartfylld biltävling för monstertrucks...


(Bilden lånad från LOVEFiLM). På framsidan av filmen (det amerikanarna kallar för Tagline) står det även: "The One Thing That Could Bring Them Together Is Revenge", vilket stämmer mycket bra.

Filmen (på 1 timme och 35 minuter) var inte dålig, men dessvärre ganska fjantig. "Typisk amerikansk komedi" skulle säkert många beskriva den. Har även sett på allt extramaterial och på kategorin "3 alternative scenes" finns det faktiskt en scen som höjde hela filmen, tycker jag. Det var när Joe (Matthew Perry) blev nedslagen och bestulen på sin bil. Där har de gjort en alternativ scen där han flyger skitlångt. Haha, den var faktiskt så kul så jag skrattade och kollade 3 gånger =P Så har du tänkt se filmen så missa för all del inte att kolla där!

På baksidan av fodralet till filmen står det även "Från 15 år" i Sverige och Danmark". Finland och Norge däremot har bara rekommendations-ålder från 11 år. Jag skulle inte ens fundera på det, utan självklart valt Finlands och Norges förslag på "Från 11 år" så jag inte direkt ser något som verkar barnförbjudet. Det är inte naket och våldet är så overkligt och fjantigt att det blir roligt. Eller ska va roligt, det är ju en komedi!

Så... Till betyget. Hmm... Efter en del funderande få ger jag nog filmen 2,5 "N" av 5. Har du med sett filmen? Skriv gärna vad du tycker!

xoxo
Nicolsan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0